نوشته شده توسط : امین

تعریفی از دوربین های مداربسته و تجهیزات شبکه دیجیتال :

مزایای استفاده از دوربین تحت شبکه و تجهیزات آن بر تمامی کاربرانی که با این سیستم کار می کنند آشکار هست ، تا حدی که مراکزی که از دوربین مداربسته استفاده می گرفتند رو به این سیستم آوردند و تجهیزات خود را به روز کردند تا از امکانات بی شمار این سیستم بهرمند شوند . شما در نظر داشته باشید که برای کنترل قسمتهایی از یک مجموع نیازمند به این هستید که اپراتور های جداگانه انتخاب کنید طوری که هر اپراتور قسمتی از این مجموع را کنترل کند . در این سیستم مدیریت به آسانی این کار را انجام میدهد و درپایان هر فرد فقط قسمتی که به او سپرده شده است را کنترل میکند و به بخش های دیگر نمی تواند دسترسی داشته باشد . با این مقدمه به سراغ گفته های دیگر از آی پی میرویم . منظوراز تجهیزات دوربین تحت شبکه بیشتر مبدل هایی هستند که کار تبدیل آنالوگ به دیجیتال یا انتقال داده ها به کامپیوتر را به عهده دارند . کل کار کنترل تجهیزات و دوربینهای آی پی را یک نرم افزار قدرتمند و بسیار کاربردی انجام می دهد . این خود به حفاظت فیزیکی و حجم دستگاه ها و رکهای تولید شده توسطه سیستم آنالوگ کمک می کند . مدیریت هر کجا در یک مرکز بزرگ که باشد می تواند دستوراتی منتقل و یا نقض کند ودیگر نیاز به جابجا شدن دستگاهها و تجهیزات در سیستم دیجیتال نمی باشد و تمامی فرمانها در شبکه میباشد . انتقال تصویر خود بخش مهمی از این صنعت است طوری که در ایران با خطوط اینترنتی پایین هم مدیران میتوانند در نبود خود در هرکجا که هستند مرکزخود را کنترل نمایند . در این راه سیستم دیجیتال کمک شایانی به مدیریت دارد ، چون تعداد دوربین مداربسته  زیاد میباشد حجم داده ها برای سیستم آنالوگ بسیار زیاد هست تا جای که امکان انتقال تصویر در بسیاری از موارد امکان پذیر نمی باشد ولی در سیستم دیجیتال این مشکل به طور کامل حل شده هست . مدیران از انتقال تصویر بخوبی استفاده میکنند و دستورات خود را از طریق اینترنت به راحتی منتقل مینمایند . از دیگر مزایای این سیستم باید گفت هزینه تعمیر و نگهداری آن بسیار پایین و اقتصادی ترنسبت به سیستم آنالوگ می باشد و قیمت این سیستم با مقایسه با سیستم آنالوگ بالاتر و اما اقتصادی تر می باشد . در مقایسه هزینه سیم و کابل این سیستم دیجیتال است که هزینه خیلی پایین تری نسبت به آنالوگ داراست . در مورد چگونگی اتصالات این سیستم باید گفت دوربینهای مداربسته دیجیتال را با یک کابل شبکه به یک دستگاه سوئیچر متصل میکنیم و دستگاه سوئیچر را هم با یک کابل شبکه به کامپیوتر وصل می کنیم . دستگاه سوئیچری که برای دوربینها انتخاب می شود به تعداد دوربینها بستگی دارد که شما در این سیستم استفاده می کنید . هزینه این سوئیچرها بسیار پایین هست و شما تنها هزینه ای که بیشتر از سیستم آنالوگ پرداخت میکنید هزینه تهیه دوربین تحت شبکه هست که در حقیقت دو برابر دوربین آنالوگ می باشد و این را هم مد نظر بگیرید که هزینه سیم و کابل کمتری و هزینه دستگاه دی وی آر را هم نمی پردازید و از امکانات شبکه هم بهره مند خواهید بود .

سیستم آنالوگ و دیجیتال :

 با تلفیق کردن این دو سیستم می توان گفت سیستمی بوجود می آید که از نظر اقتصادی تا حدودی میانه رو این دو سیستم میباشد . در بحث تجهیزات و نرم افزارها همان ابزاری استفاده می شود که در سیستم دیجیتال صورت گرفته است و تنها یک ویدیو سرور برای هر چهاردوربین باید تهیه کرد و مورد دوربینهای مداربسته همان دوربین مداربسته آنالوگ را مورده استفاده قرار داده است . در نظر داشته باشید این سیستم همان کارایی سیستم آی پی یا همان دیجیتال را برای شما مهیا میکند اما شما با استفاده از مبدلهای آنالوگ به دیجیتال ( ویدئو سرور ) میزانی بر حجم تجهیزات افزوده اید و سیم و کابل مصرفی شما هم همان سیم و کابل سیستم آنالوگ می باشد ، البته تا خود دستگاه مادر که یک سوئیچر نام دارد . از آن به بعد سیستم وارده دوربین تحت شبکه می شود و از طریق کامپیوترهای که نرم افزار کنترل بر روی آنها نصب است کنترل و مدیریت میشود .

مزایای استفاده از دوربین های Speed Dome :

دارا بودن ضریب امنیتی بالا و کاربری فوق العاده این نوع دوربینها است . به طوری که در اکثر مراکز امنیتی که تصویر گویا و واضح برای مسئولین احتیاج است مورد استفاده قرار میگیرد . یکی ازخصوصیات دوربین های speed dome که در محیط های باز مورد استفاده قرار میگیرند , گردش 360 درجه آنها میباشد. به صورتی که در تمامی زوایه دید 100% را برای اپراتور به وجود می آورد . این گردش 360 درجه ای دوربین بصورت رفت و برگشت نمی باشد و از میکروسوئیچ استفاده نمی شود و دوربین در این شکل فضای کمتری را تحت پوشش ندارد . اپراتور می تواند با کنترل نرم افزاری این نوع دوربین ها زاویه چرخش را کنترل نماید و درحالت اتومات این دوربینها امکانات نرم افزاری بسیار خوبی دارند و می توان برای تک تک دوربینها برنامه ریزی و دستورات جداگانه ای انتخاب کرد . در این حالت کاربر می تواند نقطه های مورد اهمیت را در تصویر انتخاب نماید و میزان زوم دوربین را هم مشخص نماید و دوربین را استارت کند . دوربین بصورت شبانه روزی تصاویر را مرور و ذخیره مینماید . دیگر خصوصیات دوربینهای اسپید دام قدرت زوم بالا که رابطه مستقیمی با کیفیت تصویر داراست , می باشد . حداکثر زوم قابل تشخیص 37 ایکس زوم اپتیکال که زوم واقعی این مدل از دوربینهاست و200 ایکس زوم دیجیتال که رابطه معکوس با کیفیت دوربین دارد را میتوان از مزایای این دوربینها به شمار آورد . یکی دیگر از خصوصیات والای دوربین مداربسته speed dome وجود هیتر و فن اتومات در داخل محفظه فوقانی دوربین می باشد . که در شرایط جوی نامناسب شروع به کار می کنند . فن سیستم باعث جلو گیری از رخداد های نظیر سوختن دوربین , نویزتصویر , آب شدن سیم وکابل داخل دوربین ناشی از گرمای بالا و پارازیت تولیدی مدارهای الکتریکی دوربین که در تصویر بوجود می آید می باشد . هیتر دستگاه همچنین با عمل کردن اتوماتیک مانع از یخ زدگی بخش های مختلف دوربین می شود , این اتوماسیون به دوربین کمک می کند تا سرمای زیر 20 درجه و گرمای بالای 60 درجه را به خوبی و بدون نقص تحمل کند . از دیگر مشخصات دوربینهای اسپید دام کیفیت تصویر و وضوح بالا آنها می توان نام برد . این دوربین مداربسته دوربینهای روز و شب هستند , که در روز با استفاده از نور خورشید تصویر رنگی و در شب با استفاده از نور محیط می توان تصویری رنگی و واضح استفاده کرد در غیر این صورت در تاریکی تصویری سیاه و سفید مشاهده میشود .

معرفی دوربین مداربسته دید در شب :

این دوربین ها برای شرایط سخت محیطی و ضد ضربه و همچنین ضد آب و رطوبت ساخته شده است . از اسم این دوربینها پیداست دوربینهای هستند برای دیدن تصویر در شب به طوری که در شب با استفاده از چراغهایی در دور لنز دوربین می توانند تصویری واضح و گویا را به همراه داشت . این چراغها را چراغهای مادون قرمز دوربین می نامند که در مدلهای مختلفی ازاین دوربین ، میزان پرتاب مادون قرمز متفاوت است و نسبت به نیاز محیط این دوربینها انتخاب می شوند اگر میزان نور محیط کافی نباشد شما تصویری سیاه و سیفد دریافت خواهید کرد و اگر نوری متناسب برای دوربین تامین شود آنگاه دوربین توانایی پخش تصویر رنگی را دارا خواهد بود . این مشکل مختص به شب می باشد و در روز تصاویر با کیفیت و رنگی مشاهده می شود .  



:: بازدید از این مطلب : 174
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امین

دوربین مداربسته یک دستگاه الکترونیکی است که تصاویر را دریافت کرده و به یک دستگاه ضبط کننده یا نمایش دهنده انتقال می دهد.

کاربری دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته معمولا دو کاربری اصلی دارند:

کاربری امنیتی: از دوربین مداربسته برای افزایش امنیت محل نصب استفاده می شود. این افزایش امنیت می تواند شامل پیشگیری یا پیگرد اعمال مجرمانه باشد.

کاربری نظارتی: از دوربین مداربسته برای نظارت بر عملکرد افراد یا تجهیزات استفاده می شود.

سیستم های دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته به صورت کلی به دو دسته آنالوگ و شبکه تقسیم می شوند. (برای اطلاع از تفاوت این دو سیستم به این مقاله مراجعه کنید)

دوربین مداربسته انالوگ: سیستم مداربسته انالوگ را میتوان نسل قدیمی تر دوربین های مداربسته معرفی کرد. این دوربین ها به دلیل سادگی و ارزان قیمت بودن هنوز هم با استقبال زیادی روبه رو هستند.

دوربین مداربسته شبکه یا دیجیتال: دوربین های مداربسته شبکه نسل جدید دوربین های مدار بسته هستند. این دوربین ها با وجود گران قیمت بودن به علت قابلیت های بسیار خوب، کیفیت و تکنولوژی تصویری بالاتر در حال جایگزینی به جای دوربین های انالوگ هستند.

دوربین های مداربسته معمولا از تجهیزات مشترکی ساخته می شوند. مهمترین بخش یک دوربین مداربسته چیپ تصویر آن است. این چیپ تصویر وظیفه تبدیل رشته های نوری به اطلاعات دیجیتال را برعهده دارد. قیمت دوربین های مداربسته با توجه به قابلیت های آنها و کیفیت ساختشان متغییر باشد.

طریقه نصب دوربین مداربسته

تجهیزات مداربسته معمولا به گونه ای ساخته می شوند که به راحتی نصب و راه اندازی شوند. افراد با اطلاعات فنی متوسط می توانند با گذراندن یک دوره کوتاه به سادگی بسیاری از اصول نصب این تجهیزات را بیامورند.



:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امین

با توجه به فراگیر شدن فناوری شبکه های کامپیوتری بستری فراهم شد تا نسل جدید دوربین تحت شبکه  IP-Camera بوجود آیند. اولین دوربین های مداربسته تحت شبکه در سال ۱۹۹۶ توسط کمپانی Axis  بر پایه استفاده از سیستم عامل Linux تولید شد، این دوربین ها به یک رابط اترنت (Fast Ethernet Interface) مجهز گردیده اند و از پروتکل های اینترنت در جهت ارسال تصاویر خود در قالب داده ها بر روی بستر شبکه بهره می گیرند و در جهت مقاصد نظارتی (Surveillance) بکار می روند. استفاده از دوربین‌ مداربسته تحت شبکه به علت بالا رفتن قابلیت ‌های آنها نسبت به گذشته روز به روز درحال افزایش است.                                                 

مــــزیـــتــهــــای اســـــتـفــــــاده از دوربـیـنـهــــای تـحـــت شـــبـکـــــه:

از جمله مزایای دوربین تحت شبکه  می توان به موارد زیر اشاره نمود: -صرفه اقتصادی (Cost Advantage)

-کاهش هزینه کابل کشی به ویژه در پروژه های بزرگ (در شبکه های بی سیم که هزینه کابل به صفر می رسد)

زوم دیجیتالی با کیفیت بالا   

قالب تصویر انعطاف پذیر (Flexible Image Format)در دوربین‌ مداربسته آنالوگ رزولیشن تصویر با (TVL) مشخص می‌شود (تعداد خطوط افقی موجود در تصویر) در دوربین تحت شبکه  رزولیشن بر مبنای پیکسل بیان می‌شود. استفاده از دوربین‌های 2 و 3 مگاپیکسلی به صورت دوربین‌های مداربسته شبکه به سرعت رایج شده و این دوربین‌ها می‌توانند تصاویری به مراتب بهتر از دوربین‌های آنالوگ ارائه دهند. امروزه حتی دوربین‌ مداربسته  شبکه با روزلیشن 20 مگاپیکسل نیز وجود دارد. این دوربین‌ها می‌توانند تصاویر را با تمام جزئیاتشان نمایش دهند.

امکان استفاده از بزرگنمایی های دیجیتال با حداقل افت بر روی تصاویر (بویژه در خصوص رزولوشن های مگا پیکسلی)

امکان انتخاب و تعیین رزولوشن های مختلف جهت دریافت تصاویر

استفاده از روش  Progressive Scanning در جهت تصویر برداری که در مقایسه با روش قدیمی Interlaced Scanning  از کیفیت تصویر بالاتری برخوردار می باشد. (دوربین های آنالوگ به دلیل محدودیت استاندارد در مورد استفاده (PAL/NTSC) هر فریم تصویر را دو بار و با تأخیر زمانی اسکن میکنند که باعث افت کیفیت تصاویر متحرک میشود. در مقابل دوربین های تحت شبکه کل تصویر را در آن واحد اسکن کرده و در نهایت یک تصویر متحرک را بدون نویز و اعوجاج نشان میدهد.)

دوربین تحت شبکه را می توان بصورت Multi User و از راه دور دسترسی استفاده نمود. این عمل می تواند برای تماشای تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده و در هر زمانی انجام شود. همچنین از لحاظ مکانی نیز محدودیتی وجود ندارد و دسترسی Remote از هر شبکه ای و از طریق اینترنت امکان پذیر است.

امنیت انتقال تصاویر

با استفاده از کلمات عبور مختلف و رمزگزاری های پیچیده و مسدود کردن IP های ناشناس از داده های دوربین های تحت شبکه محافظت می شود. علاوه بر این اطلاعاتی به تصاویر اضافه می شود که اصالت آن را به مراجع قانونی به اثبات برساند.

ثبت رخداد ها و تصویربرداری هوشمند

اگر دوربین تحت شبکه در تمام مدت فعال باشد، حجم تصاویر ضبط شده بسیار زیاد می شود. در دوربین های تحت شبکه می توان در زمان هایی که تصویر برداری مورد نیاز نیست فعالیت دوربین را متوقف نموده و تنها در زمان های لازم و یا بلافاصله پس از وقوع یک رخداد تصویر برداری را فعال کرد. اینگونه قابلیت ها در قالب نرم افزار دوربین براحتی پیاده سازی می شود.

دوربینهای تحت شبکه توانایی تشخیص حرکت یا motion detection دارند. علاوه بر این امکان مدیریت آلارم با قابلیت تنظیم حساسیت و موقعیت حرکت در تصویر نیز وجود دارد. ورودی های I/O امکان وصل انواع سنسورهای مختلف اعم از دود و گاز را به دوربین میدهد.

مــعــایــــب دوربـیـــن هـــای تــحــــت شــبــکـه: عملکرد در شبکه

یکی از نگرانی‌های مهم مسئولان شبکه در مورد استفاده از دوربین تحت شبکه تاثیر آنها بر روی شبکه و کاهش سرعت آن است. چراکه به ویژه در دوربین های با رزولیشن بالا حجم زیادی از اطلاعات باید در هر لحظه در شبکه جا به جا شود و با توجه به پهنای باند محدود شبکه این می‌تواند موجب ایجاد اختلال در شبکه نیز شود. با این حال با استفاده از شبکه‌های گیگا بایتی و فیبر نوری می‌توان این مشکل را رفع کرد و در صورت ایجاد اختلال باید ظرفیت شبکه را افزایش داد.



:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امین

دوربین تحت شبکه یک دستگاه الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به اطلاعات دیجتال از آن استفاده میشود. این کار در دوربین های مداربسته شبکه به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت می گیرد. این حسگر میتواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد.

دوربین های شبکه را میتوان نسل جدید دوربین های مداربسته دانست. استفاده از این دوربین ها هر روزه در حال افزایش است و رفته رفته جای دوربین های نسل قبلی خود (دوربین های انالوگ) را میگیرند.

ساختار

دوربین تحت شبکه  در واقع نوعی کامپیوتر کوچک نیز محسوب می شوند. این دوربین ها پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آنها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه به شبکه می فرستند. وجود قسمت های تبدیل کننده در این دوربین ها باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های انها شده است.

هر شرکت تولید کننده سیستم های مداربسته شبکه پروتکلی مختص به خود را برای دوربین های تولید شده استفاده می کند. این کار موجب می شود شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین ها به این صورت تطابق آنها با پروتکل Onvif است.

کیفیت تصویر

بزرگترین مزیت دوربین تحت شبکه محدود نبود کیفیت تصویر آنهاست. درحال حاضر دوربین های با کیفیت بین 1.3 تا 5 مگا پیکسل به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. کیفیت تصویر بالاتر از 5 مگا پیکسل تنها در دوربین های تخصصی و در برندهایی خاص قابل دسترسی خواهد بود.

تغذیه

دوربین های شبکه را میتوان از دو طریق تغذیه کرد.

تغذیه از طریق منبع تغذیه یا اداپتور

تغذیه از طریق کابل شبکه یا به صورت POE

در صورت تغذیه POE شما دیگر نیازی به نصب اداپتور در کنار دوربین نخواهید داشت و تمامی هزینه و پیچیدگی های کابل کشی تغذیه حذف می شود. البته باید توجه داشت که تمامی سوئیچ های مورد استفاده در زیر ساخت شبکه باید از نوع POE استفاده شوند که معمولا به مراتب از کابل کشی پرهزینه ترند.

نرم افزار

از دیگر قابلیت های بسیار مهم دوربین تحت شبکه  دسترسی به نرم افزارهای پیشرفته شبکه است. این نرم افزارها میتوانند قابلیت های بی شماری را برای کاربر ایجاد کنند و بسیاری از نیازهای امنیتی و نظارتی مشتریان را به صورت کامل براورده کنند.

دوربین مداربسته تحت شبکه چطور نصب می شود؟

(به مقاله تخصصی در این رابطه با عنوان آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه مراجعه کنید.)

دوربین تحت شبکه  تفاوت های زیادی با دوربین های آنالوگ دارد و نیاز به درگیر شدن با پیچیدگی های شبکه های رایانه ای دارد. با این حال به علت انعطاف پذیری زیاد این سیستم در بسیاری موارد از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده می شود.



:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 مرداد 1395 | نظرات ()